Home » Blog

Zoekbaar blog


Hoe werkt Google Search Console?

Google Search Console is een gratis tool van Google en is perfect om de prestaties van je website te monitoren. Search Console geeft je heel veel gedetailleerde informatie over je website. Zo krijg je inzicht in prestaties, beveiliging, fouten en meer.

In deze blog zetten we uiteen hoe Google Search console werkt en hoe jij het kunt inzetten voor jouw website.


Met SEO inspelen op vraag en antwoord

Vraag en antwoord is een belangrijke vorm van SEO. Ongeveer 15% van alle Google searches zijn in de vorm van een vraag.  Het is dan ook een goede strategie om content te maken afgestemd op veel gestelde vragen. Woorden als hoe, wat, waarom, waar komen allemaal veelvuldig voor in de vragen die mensen aan Google stellen.


Blogs schrijven uitbesteden aan een SEO specialist

Het uitbesteden van een blog kan voor veel mensen, en zeker voor organisaties, een goed idee zijn. Er komt veel kijken bij een blog. Zeker het gebruiken van een blog voor je vindbaarheid vergt de nodige inspanning. Het gebruiken van de juiste woorden, pagina opbouw, kopteksten, noem het maar op. Naast vindbaar zijn moet een blog ook lekker lezen. Je wilt een boodschap overbrengen op je bezoeker, daarbij is vorm en schrijfstijl erg belangrijk. Waar moet je rekening mee houden bij het schrijven of uitbesteden van je blog?


Nieuwe website en SEO optimalisatie

Er wordt me vaak gevraagd hoe lang het duurt voordat je met een (nieuwe) website resultaat ziet van SEO-optimalisatie. Rond 2012 was het nog relatief makkelijk om te ranken. Alles wat je moest doen is een redelijke pagina maken, een paar backlinks creëren en de goede trefwoorden gebruiken. SEO optimalisatie was toen dus vergelijkbaar met de basis die we nu voor SEO optimalisatie gebruiken. Tegenwoordig is het moeilijker om te ranken op Google. Meer concurrentie en meer factoren om rekening mee te houden zijn hier de grootste oorzaken van. Dit is niet perse een slechte ontwikkeling. Het betekent alleen dat je meer zult moeten investeren.


Wat is zoekintentie en wat doe je er mee?

Je denkt er zelf waarschijnlijk niet over na, maar zoekintenties zijn de achterliggende redenen van je zoekopdracht. Elke keer dat je iets zoekt in een zoekmachine, doe je dat met een bepaalde reden. Als je zeep op is en je Googelt om zeep te kopen, heb je een andere intentie dan wanneer je informatie zoekt voor een blog. 


SEO optimalisatie tips voor 2021

Nu het nieuwe jaar begonnen is en online presteren belangrijker is dan ooit, is het tijd om te kijken naar de belangrijkste tips op het gebied van SEO optimalisatie voor 2021. Er zullen een aantal dingen veranderen ten opzichte van het vorige jaar maar een aantal factoren zullen ook hetzelfde blijven. Het is belangrijker dan ooit om waardevolle content te creëren en accurate informatie te bieden aan je bezoekers. Jouw naamsbekendheid is een van de belangrijkste onderdelen van SEO voor het komende jaar. Content marketing is de ideale methode om dat te bereiken.